Eläintarhassa löydettiin yllättävä potenssilääke

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Eläintarhoissa uuden poikasen syntymä ei ole itsestäänselvä asia. Eläinten parittelukäyttäytyminen saattaa muuttua huomattavasti olosuhteissa, jotka poikkeavat niiden normaalista luontoympäristöstä. Nyt eräs eläintarha on ottanut uudet keinot käyttöön saadakseen tarhan alligaattorit lemmekkäälle tuulelle.

Japanilaisen Maruyaman eläintarhan alligaattorit ovat kärsineet seksihalujen puutteesta jo jonkin aikaa, joten eläintarhan työntekijät päättivät lääkitä ongelmaa musiikilla. Elikot saivat erityistä rytmikästä rumpumusiikkia, jonka arveltiin jälleen nostavan niiden haluja.

Eläintarha pohjasi erikoisen ideansa siihen, että japanilaisten ”taiko”-rumpujen ääni muistuttaa alligaattoreiden kiima-aikaista ääntelyä. Kokeilussa huomattiin, että naaras alligaattori reagoi rummun kumeaan ääneen ja päästi urokselle kutsuvia äännähdyksiä. Uros ei kuitenkaan vielä vaikuttanut kiinnostuneelta.

– Uskomme, että rummun äänellä on vaikutuksensa. Yritämme uudelleen tulevaisuudessa. Alligaattoreiden parittelukausi on helmikuusta maaliskuuhun, se on hyvä aika uusia kokeilu, kertoo Hideaki Yamamoto AFP-uutistoimistolle.

Alligaattoreille rakennettiin uusi aitaus viime vuonna. Aiemmin eläintarhan työntekijät olivat saaneet elikot lemmekkäälle päälle koputtelemalla vanhan aitauksen lasia. Uuden aitauksen lasista ei enää tullut samanlaista ääntä, joten tarhan piti kokeilla uusia niksejä. Eläintarhan työntekijät uskovat uuden elintilan vaikuttaneen uroksen paritteluintoon ja luoneen tälle suorituspaineita. Eläintarha on onnistunut vuosina 2001, 2008 ja 2009 siittämään alligaattorivauvoja.