KONY 2012 -ilmiö leviää räjähdysmäisesti ”Kaikkien tulisi nähdä tämä järkyttävä video”

Nettivideot Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla järjestetään jatkuvasti erilaisia kampanjoita, joilla pyritään esimerkiksi herättämään ihmisten auttamishalu luonnon tai hyväntekeväisyyden hyväksi. Myös monet julkisuuden henkilöt käyttävät ääntään erilaisten kampanjoiden mainoskasvoina.

Nyt verkossa leviää huimaa vauhtia koskettava video KONY 2012 -kampanjasta. Maailmanlaajuista huomiota parhaillaan saavan kampanjan avulla pyritään auttamaan Keski-Afrikassa asuvia Näkymättömiä lapsia, jotka pakotetaan lapsisotilaiksi tai seksiorjiksi järkyttävissä olosuhteissa.

Videolla muun muuassa kuvataan erään lapsisotilaaksi joutuneen Jacob-pojan tarinaa. Kaiken pahuuden takana on Lord’s Resistance Army -sissiliikkeen johtaja Joseph Kony, joka halutaan kampanjan avulla pysäyttää. Video on saanut muutaman päivän aikana yli 32 miljoonaa katselukertaa Youtube-palvelussa ja muun muuassa Twitter-palvelussa villitsee parhaillaan #stopkony-twiitti.