Netti-ilmiö KONY leviää valtavalla vauhdilla – tästä on kyse

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla järjestetään jatkuvasti erilaisia kampanjoita, joilla pyritään esimerkiksi herättämään ihmisten auttamishalu luonnon tai hyväntekeväisyyden hyväksi. Parin viime päivän aikana yksi ilmiö on rikkonut kaikki aikaisemmat ennätykset.

Kerroimme aiemmin tänään kuinka KONY 2012 -ilmiö on saanut kymmenetmiljoonat ihmiset katsomaan YouTube-videon. Ilmiö on rikkonut rajoja myös nousemassa ykkösuutiseksi ympäri maailmaa. Muuten hiljaista uutispäivää hallitsevat esimerkiksi Australiassa KONY ja Kaakkois-Australian tulvat.

Televisiouutisia myöden ihmetellään kuinka muuten varsin hektistä elämää vietävillä nuorilla on ollut aikaa katsoa puolen tunnin kohuvideo ja kuinka monia video on syvästi liikuttanut. Video on tähän mennessä katsottu yli 46 miljoonaa kertaa, mikä on ylivoimainen maailmanennätys.

Maailmanlaajuista huomiota parhaillaan saavan kampanjan avulla pyritään auttamaan Keski-Afrikassa asuvia Näkymättömiä lapsia, jotka pakotetaan lapsisotilaiksi tai seksiorjiksi järkyttävissä olosuhteissa. Pahuuden takana on Lord’s Resistance Army -sissiliikkeen johtaja Joseph Kony, joka halutaan kampanjan avulla pysäyttää.