Miehen uskomaton jojo-dieetti – kuvat järkyttävät

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Erilaisista television painonpudotusohjelmistakin olemme voineet nähdä, että painonpudotus voi olla joskus todella haastavaa. Joillain laihduttajilla paino voi tulla myös takaisin nopeasti, jolloin alkaa uusi laihdutusyritys.

Yhdysvaltalainen Michael Hebranko on tullut tunnetuksi yhtenä radikaaleimmista jojo-laihduttajista. Viimeisten 24 vuoden aikana newyorkilainen mies on lihonnut ja laihtunut yhteensä 1.816 kiloa. Hebrankon kilot ovat tuleet miehen ylenpalttisista syömistottumuksista. Mies söi parhaimmillaan yli 13.200 kaloria päivässä. Tällä hetkellä mies painaa noin 250 kiloa, on vaarallisessa tilassa ja viettää päivänsä sängyssään maaten sairaanhoitajan hoidossa.

– Olen riippuvainen ruoasta, nyt syöminen tappaa minut. Olen kuin alkoholisti tai heroiiniaddikti. Minulle on sanottu koko elämäni, että jos jatkan syömistä en elä 60-vuotiaaksi asti. Nyt minulla on kaksi vuotta siihen ikään ja lääkärit eivät usko minun selviävän, kertoo Michael Hebranko Daily Mail -lehdelle.

Kuvat näyttävät Hebrankon uskomattoman muodonmuutoksen. Jojo-laihduttaja painoi laihimmillaan 87 kiloa ja lihavimmillaan 508 kiloa. Ääripäästä toiseen mennyt mies näyttää hoikimmissa otoksissaan jopa liiankin laihalta. Katso kuvat tästä.

Nyt 58-vuotiaalle miehelle on esitetty elämänsä haaste, sillä lääkäreiden mukaan hänen on laihdutettava ainakin 63 kiloa. Muutoin Hebranko on lääkärien mukaan vaarassa kuolla liikalihavuuteensa. Lääkärit varoittavat, että etenkin miehen sydän, maksa ja munuaiset ovat kovilla tällä hetkellä ja jokin niistä saattaa pettää. Tällä hetkellä Hebrankolla on hengittämisvaikeuksia ja hän joutuu välillä käyttämään hengitysmaskia. Vaimo käy päivisin töissä ja huolehtii iltaisin miehestään.