Koulun häpeäseinä järkyttää – tyhmien oppilaiden kuvat seinälle

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Viime aikoina maailmalla on uutisoitu useista opettajiin liittyvistä tapauksista, joissa opettajat ovat esimerkiksi erikoisilla toimintamenetelmillään suututtaneet koululaisten vanhempia. Nyt erään koulun rehtori on raivostuttanut koululaisten vanhemmat alentavilla toimillaan.

Larkmeadin koulun rehtori Chris Harris nimittäin teetti Wall of Shame -taulun, johon hän liimasi kokeissa huonosti menestyneiden oppilaiden valokuvia ja nimiä. ”Puupäätaulussa” esitettiin noin 30 oppilasta, jotka olivat menestyneet huonosti GCSE-kokeissa. Erään taululle joutuneen tytön äidin mielestä rehtorin toimintaa voisi verrata koulukiusaamiseen.

– Tämä on kiusaamista ja koulun tulisi hävetä. Tyttäreni on järkyttynyt teosta, eikä hän suostu enää menemään kouluun, eräs äiti kertoi The Sun -lehdelle.

Koulun rehtorin ja opettajien mukaan ”erityistaulun” tarkoituksena oli saada huonosti menestyneet oppilaat petraamaan opiskeluaan. Rehtori onkin ihmeissään vanhempien reaktiosta, sillä hänen mukaansa taulun tarkoituksena ei ollut loukata tai nolata ketään. Erään koululaisen vanhemman mielestä Wall of Shame -taulu on kuitenkin aiheuttanut koululaisille ”elinikäisiä traumoja”.