KONY-kampanjan luoja riehuu alastomana videolla

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmalla järjestetään jatkuvasti erilaisia kampanjoita, joilla pyritään esimerkiksi herättämään ihmisten auttamishalu luonnon tai hyväntekeväisyyden hyväksi. Viime viikkojen aikana yksi ilmiö on rikkonut kaikki aikaisemmat ennätykset.

KONY 2012 -ilmiö on nimittäin saanut 83 miljoonaa katsojaa YouTube-palvelussa vain kahden viikon aikana. Hyväntekeväisyyskampanjan luoja Jason Russell onkin noussut viime päivinä uutisotsikoihin, mutta nyt mies näyttää saaneen totaalisen hermoromahduksen kampanjan tuomista paineista.

Ohikulkijat nimittäin saivat ikuistettua videolle, kuinka tuottaja-ohjaaja sekoili alastomana kadulla San Diegossa. 33-vuotias Jason Russell muun muuassa käveli kadulla ympäriinsä käyttäytyen hyvin erikoisesti. Alaston mies innostui myös hakkaamaan käsillään asfalttia haara-asennossa. Tapauksen jälkeen miehen Danica-vaimo kertoi aviomiehensä kärsivän väsymyksestä ja nestehukasta.

Maailmanlaajuista huomiota parhaillaan saavan kampanjan avulla pyritään auttamaan Keski-Afrikassa asuvia Näkymättömiä lapsia, jotka pakotetaan lapsisotilaiksi tai seksiorjiksi järkyttävissä olosuhteissa. Pahuuden takana on Lord’s Resistance Army -sissiliikkeen johtaja Joseph Kony, joka halutaan kampanjan avulla pysäyttää.