Lehti: Seksillä merkittäviä terveysvaikutuksia

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Seksin harrastamiseen harvemmin etsitään erikseen syitä, mutta nyt niitäkin on tarjolla. Shape-sivusto on nimittäin listannut hyviä syitä, joiden takia seksin harrastaminen on erittäin terveellistä. Yksi seksin eduista on se, että se vähentää stressiä.

Harrastaessamme seksiä elimistömme erittää endorfiineja, eli niin sanottuja hyvän olon hormoneja, jotka ehkäisevät stressaantumista. Tutkimuksien mukaan säännöllisesti seksiä harrastavilla on myös vähemmän masennuksen oireita. Seksi on myös mainio kuntoilukeino. Yhden hekumallisen session aikana ihminen voi kuluttaa jopa 85 – 250 kaloria.

Sänkyjumppa on myös mainiota lihaskuntoharjoittelua, joka vaikuttaa asennoista riippuen eri lihasryhmiin. Tutkimusten mukaan seksin harrastaminen voi myös johtaa nuorekkaampaan ulkonäköön. Tämän uskotaan johtuvan esimerkiksi energiatasojen noususta.

Aktiivinen seksielämä myös parantaa ihmisen vastustuskykyä. Useasti seksiä harrastavien elimistöistä on nimittäin havaittu korkeampia määriä immunoglobuliini A:ta, joka parantaa vastustuskykyä. Seksi on myös luonnollinen kivunlievittäjä, sillä kokiessamme nautintoa kehomme erittää oksitosiinia. Kyseinen hormoni voi lievittää kokemaamme kipua aina selkäkivuista, yllättävää kyllä, kuukautiskipuihin.