Pariskunnat, näin ratkaisette riitanne

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Terveessä parisuhteessa on aivan normaalia välillä ilmetä tulipunaisen raivon siivittämiä riitoja. Women’s Health -lehti on nyt listannut neuvoja, joiden avulla parisuhteessa elävät voivat kuitenkin minimoida riitelyyn käytetyn ajan.

Rakastavassa suhteessa esiintyviä riitoja voi hillitä esimerkiksi kuuntelemalla seurustelukumppaniaan enemmän. Itseänsä toistamalla saa harvoin aikaan haluamiaan tuloksia, joten asioiden toistamisen sijaan kannattaa harrastaa tervettä dialogia. Parisuhteessa pitäisi aina pyrkiä keskustelemaan asioista järkevästi. Riitoja ei myöskään kannata ottaa henkilökohtaisesti.

Raivoisan riidan aikana sanottuja ilkeyksiä ei kannata ottaa itseensä, sillä se ei auta ratkaisemaan käsillä olevaa ongelmaa. Aivomme myös ottavat herkemmin vastaan negatiivisia asioita primitiivisten suojautumiskeinojemme johdosta. Juuri tämän takia solvausten viljelemistä kannattaakin välttää.

Voittajan etsiminen riitatilanteessa on täysin hyödytöntä. Jos keskitytte riidan voittajan selvittämiseen, itse ongelman käsittely vaipuu toissijaiseksi. Kannattaakin etsiä asioita, joista olette molemmat samaa mieltä, ja keskittyä kultaisen keskitien löytämiseen. Mielessä on myös hyvä pitää, että olette pariskunta. Jos pidätte yhteisen suhteenne mielessänne myös riitojenne aikana, voitte vuosien varrella saavuttaa onnellisemman suhteen. Leikkimielinen piikittely onkin mainio tapa pitää suhteen huumoria yllä – ilman astioiden heittelyyn päätyviä riitoja.