Tästä syystä masturbointi kannattaa

Lifestyle · Neea Jokinen

Uutisoimme taannoin eräästä japanilaismiehestä, joka nimettiin vuonna 2008 masturboinnin maailmanmestariksi. Masanobu Sato -niminen mies nimittäin teki ennätyksen, kun hän tyydytti itseään lähes kymmenen tuntia putkeen.

Nyt Mademan-sivusto on listannut masturboinnin terveysvaikutuksia. Asiantuntijoiden mukaan ihmisten ei tulisi kokea syyllisyyttä tai hävetä omalla kädellä tehtyä tyydytystään, sillä masturboinnilla on paljon positiivisia vaikutuksia terveyteen.

Masturbointi nimittäin muun muuassa lieventää stressiä. Laukeaminen vapauttaa aivoihin endorfiiniä, joka rauhoittaa mieltä. Masturbointi auttaa myös alentamaan miesten eturauhassyövän riskiä, sillä sivuston mukaan se pitää eturauhasen ”puhtaana”. Yli 40-vuotiaiden miesten suositellaankin masturboivan säännöllisesti.

Lisäksi itsetyydytys vahvistaa miehen seksuaalista kestävyyttä. Säännöllinen masturbointi voi nimittäin auttaa miestä rakastelemaan pidempään ennen laukeamista. Sooloseksi myös lisää miehen elimistön testosteronitasoja ja voi lisätä esimerkiksi karvojen kasvua. Masturbointi tehostaa myös kehon immuunijärjestelmää. Miesten kannattaakin pitää ja käyttää masturbointia ikään kuin nautinnollisena lääkkeenä sairauksiinsa.