Provinssirockiin lisää kotimaisia kärkinimiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Seinäjoella järjestettävän Provinssirockin artistikattaukseen on tänään vahvistettu uusia kotimaisia vahvistuksia. Perjantaina Provinssiyleisöä ilahduttavat Ghost Brigade ja The Irrationals, joista viimeksi mainittu voitti vuoden 2011 Vuoden albumi –kategorian Funky Awardseissa.

Lauantaina lavoille kapuavat koko kansan suosikki PMMP, alakulon tulkitsija Viikate, Sara ja Risto. PMMP on parhaillaan työstämässä uutta albumia. Bändi julkaisee ensi viikolla uuden kappaleen, josta esimakua on voinut käydä katsastamassa pienen videoklipin muodossa esimerkiksi yhtyeen omilla nettisivuilla.

Viikatteen juuri ilmestynyt uusi albumi Petäjäveräjät paalutti itsensä ilmestymisviikkonsa päätteeksi sekä Suomen virallisen Albumilistan että Rumban Albumilistan ykköseksi. Lauantaina nähdään myös vastikään uuden albuminsa ”Se keinuttaa meitä ajassa” julkaissut Sara. Suomalaista indie-rockia yleisölle tarjoilee Risto. Jo aikaisemmin julkistetun virolaisen Iiriksen esiintymispäiväksi on vahvistunut lauantai.

Sunnuntaina on tiedossa harvinaisempaa herkkua keikkarintamalla, kun Kauko Röyhkä & Narttu pistää parastaan. Keikkalavoille paluun tekevä kokoonpano esittää esimerkiksi Maa on voimaa ja Pikku enkeli -levyjen klassisia kappaleita innokkaalle yleisölle.

Samana päivänä letkeisiin tunnelmiin festivaalikansan johdattaa tämän hetken ehkä yksi kuumimmista nimistä kotimaisella musiikkirintamalla, Elokuu. Bändi julkaisee tänään uuden albuminsa Hääväki saapuu ja levyltä aikaisemmin julkaistu single Soutaa, huopaa on ollut kevään aikana kovassa radiosoitossa. Glam rockista sunnuntaina voidaan nauttia energisen Reckless Loven keikalla. Bändi julkaisi tammikuussa uusimman singlensä, ”On the radio”.