Pedofiili tuomittiin 576 vuodeksi vankilaan: ”Ansaitset joka vuosisadan!”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa seksuaalirikoksista, kuten esimerkiksi raiskauksista, oikeudessa annettavat tuomiot ovat usein naurettavan pieniä verrattuna muihin maihin. Tuomarit käyttävät nimittäin lähes poikkeuksetta tuomioasteikon kevyintä päätä. Aihetta käsiteltiin tällä viikolla esimerkiksi Poliisi-tv -ohjelmassa.

Yhdysvalloissa tilanne on hieman toinen, sillä siellä seksuaalirikoksista voi saada jopa moninkertaisen elinkautisen – ilman mahdollisuutta päästä ehdonalaiseen. Nyt eräs pedofiili onkin tuomittu Detroitissa peräti 576 vuodeksi vankilaan yhteensä 17 lapsiinsekaantumisesta. Lisäksi hän oli karannut vuonna 2010 järjestetystä ensimmäisestä oikeudenkäynnistä.

The Denver Channel -verkkosivuston mukaan tuomari Paul King kysyi ennen tuomion julistamista olisiko syytetyllä vielä jotain sanottavaa. Syytetty tyytyi vain nauramaan vastaukseksi. Tämän jälkeen tuomari totesi 57-vuotiaalle miehelle, että tämä ansaitsee istua vankilassa jokaisen hänelle määrättävän vuosisadan ja ilmoitti tuomion pituuden. Tiedossa ei ole hyytyikö syylliseksi todetun miehen hymy.