Google Street View uusille urille – tätä on odotettu

Nettivideot Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailman suurin hakukoneyhtiö Google perusti taannoin karttapalvelunsa yhteyteen Google Street View -palvelun, jossa käyttäjä voi laskeutua katutasolle ja kartan sijaan tutkia aitoja katunäkymiä. Nyt palveluun on tullut odotettu laajennus.

Street View on nimittäin laajentunut katujen ja jokinäkymien lisäksi nyt myös erään maailman mielenkiintoisimman nähtävyyden sisään, nimittäin Yhdysvaltojen Valkoiseen taloon. Google Art Project vie katsojan samalle turistikierrokselle, jolle henkilö pääsisi oikeasti talossa vieraillessaan. Talosta luodaan nyt 360-asteinen kuvaesitys.

– Street View -projektin kehittyessä olemme koko ajan etsineet yhä mielenkiintoisempia kuvauskohteita. On luonnollista siirtyä katunäkymistä sisätiloihin, kuten Valkoiseen taloon, kertoo Google Street View -tiimin edustaja Matt Prestopino videolla.

Videolla nähdään, kuinka Google Street View -palvelun kautta katsoja voi nähdä Valkoisen talon kuuluisimmat huoneet ja tärkeimmät muistomerkit. Monet rakennuksessa olevat tärkeät taulut kuvataan erikseen huipputarkalla tekniikalla, jotta ne näyttäisivät mahdollisimman aidoilta Google-näkymässä.