Arvostelu: Battleship

Elokuvat · Neea Jokinen

Perinteiseen Laivanupotus-peliin perustuva tieteiselokuva Battleship sai ensi-iltansa Suomen valkokankailla 13. huhtikuuta. Etenkin poptähti Rihannan fanit ovat odottaneet kyseisen elokuvan julkaisua, sillä laulaja tekee näyttävän debyyttiroolinsa merimaisemien, sotatannerten ja taistelurobottien täyteisessä teoksessa.

Merijalkaväen sotilas Stone Hopper (Alexander Skarsgård) värvää elämänsuuntansa kadottaneen pikkuveljensä Alex Hopperin (Taylor Kitsch) Yhdysvaltojen merijalkaväkeen. Nuorukainen ajautuu kuitenkin pian ongelmiin sotilasjoukoissa itsepäisen käytöksensä takia. Vastoinkäymisten lisäksi hän joutuu kauniin Sam-tyttöystävänsä (Brooklyn Decker) isän, amiraali Shanen, (Liam Neeson) epäsuosioon.

Alex osallistuu kansainvälisiin sotaharjoituksiin, vaikka merijalkaväen pääjehun Shanen mukaan ne jäävät nuorukaisen viimeisiksi. Massiiviset taisteluharjoitukset saavat kuitenkin järkyttävän käänteen keskellä merta, kun avaruusolennot hyökkäävät sotalaivojen kimppuun vaarallisilla aseillaan ja uhaten samalla koko ihmiskunnan tulevaisuutta.

Battleship-elokuva loistaa etenkin musiikin ja ääniefektien saralla, sillä jytisevän elokuvakatselmuksen ehdottomana villitsijänä toimii kappaleet AC/DC-yhtyeeltä. Räjähdysmäinen ääniosasto voi aiheuttaa katsojalle korvien tinnitystä, mutta samalla se luo hyvin aidon tunteen avaruusolioiden ja sotalaivojen välisestä taistosta.

Päänäyttelijä Taylor Kitsch nousee vähäeleisen, mutta tarmokkaan roolinsa myötä Hollywoodin halutuimpien miestähtien joukkoon. Raikes-naissotilasta näyttelevä poptähti Rihanna puolestaan tekee elokuvassa vakuuttavan debyyttiroolinsa, jossa hän esittelee katsojille maskuliinisen puolensa. Elokuvan parhaimpia lausahduksia kuullaankin juuri rohkeasta olemuksestaan tunnetun Rihannan suusta.

Battleship-elokuva on mielenkiintoinen ja jännittävä kattaus sotatilasta ulkoavaruuden olioiden ja reviiriään suojelevien ihmisten keskellä. Ihmissuhteilla väritetty juoni pysyy koko ajan raiteillaan, eikä herpaannuta katsojan kiinnostusta kertaakaan sykähdyttävien käänteidensä takia. Liikuttuneisuutta voi havaita myös mieskatsojien silmissä tunteikkaan elokuvakokemuksen aikana.

Lajityyppi: Toiminta, trilleri, sci-fiOhjaaja: Peter BergPääosissa: Liam Neeson, Taylor Kitsch, Alexander Skarsgård, Brooklyn Decker, RihannaEnsi-ilta: 13.4.2012 (Suomi)Kesto: 2h 11minIkäraja: K12

Pisteet 5/5

Neea Jokinen, Stara