Tänään tv:ssä: Maailmanlaajuinen viihdekanava Suomeen – tässä päivän tärpit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset saavat tästä päivästä lukien seurata uuden televisiokanavan kehitystä, kun maahamme saadaan viimeinkin ensimmäinen maailmanlaajuinen televisiokanava. Tunti sitten kello 16.30 SuomiTV:n tilalla aloittanut Fox on yksi maailman suurimmista televisioyhtiöistä, joten myös kanavan tarjontaan kohdistuu paljon odotuksia.

Fox on ympäri maailmaa keskittynyt pääasiassa viihteeseen ja elokuviin. Aluksi kanavan ohjelma-aika on seitsemän tuntia päivässä, mutta määrä nousee jatkossa 12 tuntiin vuorokaudessa. Fox omistaa oikeudet esimerkiksi Simpsonit ja Family Guy suosikkisarjoihin. Niistä ainakin viimeksi mainittu nähdään kanavalla myös Suomessa. Tänään kanavan ensimmäisenä päivänä esitetään kello 22.00 alkaen elokuva Fantastic Four.

Kanava aloittaa Suomessa kanavaehtojen mukaisesti myös uutislähetykset, joita saadaankin odottaa mielenkiinnolla. Yhdysvalloissa tutkittiin nimittäin taannoin, että Foxin uutisia seuraavat tietävät maailman menosta vähemmän kuin ihmiset, jotka välttelevät uutisten katsomista. Suomen Foxin ensimmäiset uutiset nähdään tänään kello 18.10.