Hämmentävä uutuus: Fanijuliste vastaa suudelmaan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Monet varmasti muistelevat lämmöllä teinivuosina seinillään roikkuneita julisteita. Harva ehkä kuitenkaan julkisesti myöntää pussailleensa idolinsa kuvaa, mutta melko moni siihen kuitenkin todennäköisesti sortui. Nyt teknologia on tuomassa tämänkin asian saralle kehitystä.

The Wall Street Journal -lehden blogi Japan Real Time kertoo Keidai Ogawa -nimisestä japanilaisopiskelijasta, joka on kehitellyt rakastamiinsa julkkisjulisteisiin ennennäkemättömän lisäominaisuuden. 22-vuotias Ogawa on nimittäin luonut digitaalijulisteen, joka pussaa faniaan takaisin. Mies innostui aiheesta, koska hän yksinkertaisesti vain rakastaa julisteita, joten hän halusi kehitellä niitä.

– Julisteet ovat hyvin isoja ja se kuva vain on siinä. Se tuntui minusta hukkaukselta, joten mietin voisiko ne laittaa liikkumaan ja olemaan vuorovaikutuksessa kanssani siten, että myös muut fanit nauttisivat siitä, Keidai Ogawa selittää keksintönsä syntyä.

Kyseessä on siis juliste, joka näkyy digitaalisella näytöllä. Näyttö havaitsee, kun sitä pussataan – jolloin se kumartuu suutelijaan päin. Siveellinen juliste luonnollisesti myös punastuu suudelman jälkeen. Mies yrittää saada keksintöään sovelluksena muun muassa iPadeihin, mutta se on saanut kritiikkiä muun muassa yksinäisyyttä korostavaan fanikulttuuriin lietsomisesta.