Poliisi eksyi väärälle pihalle – ampui leikkivän koiran

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Amerikkalaispoliisien liiallinen voimankäyttö nousee aina silloin tällöin otsikoihin. Liian mitättömistä syistä aseitaan heilutelleet poliisit saavat välillä osakseen rajuakin kritiikkiä. Nyt erään poliisin herkkä liipasinsormi on johtanut rakastetun lemmikkikoiran kuolemaan.

ABC News kertoo kuinka Michael Paxton -nimisen amerikkalaismiehen leikkihetki Cisco-koiran kanssa oman talon pihalla päättyi suureen suruun, kun lemmikkikoira menehtyi poliisin luoteihin. Kyseessä ollut konstaapeli oli tullut talon pihalle saatuaan hätäkeskuksen kautta ilmoituksen väkivaltaisesta miehestä, joka pahoinpitelee naista.

Hätäkeskusilmoittaja oli kuitenkin valitettavasti ilmoittanut väärän osoitteen, jonka takia poliisi epäili Paxtonia kyseiseksi mieheksi – erittäin surullisin seurauksin.

Konstaapeli nimittäin veti heti aseensa esiin ja käski Paxtonia nostamaan kätensä ylös. Säikähtänyt mies totteli välittömästi. Cisco-koira tuli kuitenkin juuri sillä hetkellä talon takaa, lähtien juoksemaan poliisia kohti. Haukkuva koira säikäytti poliisin, jonka seurauksena hän ampui aseellaan.

– Huusin konstaapelille ettei hän ampuisi koiraani, että Cisco ei tule puremaan häntä, mutta konstaapeli ampui ja tappoi koirani aivan silmieni edessä, Paxton kertoo Facebook-sivullaan.

Nyt mies on saanut tapahtuneen takia ihmiset nousemaan barrikadeille. Paxtonin perustama Justice For Cisco, eli Oikeutta Ciscolle -ryhmä on saanut Facebookissa jo 26.000 tykkäystä ja satoja tukea antavia viestejä. Paikallinen poliisilaitos ei kuitenkaan ryhdy tapahtuneen johdosta toimenpiteisiin, vaan eläimen kerrotaan ainoastaan kuolleen itsepuolustuksen seurauksena. Poliisi ei saanut rangaistusta.