Tiukka linja: Sosiaalituet pois narkomaaneilta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suomessakin valtiolta voi saada rahallisia sosiaaliavustuksia esimerkiksi hankalan taloudellisen tilanteen aikana. Myös lapsilisät kuuluvat sosiaaliavustuksien piiriin. Nyt yhdysvaltalainen Georgian osavaltio on asettanut tiukat ehdot sosiaalitukia hakeville.

GPB News kertoo Georgian kuvernöörin Nathan Dealin allekirjoittamasta laista, joka velvoittaa sosiaaliavustuksia hakevia ihmisiä läpäisemään huumetestin ennen tukien myöntämistä. Jos huumetesti ilmoittaa huumeiden käytöstä, saa hakija rahojen sijaan tietoa kuntoutusklinikoista. Tuoreen lain on tarkoitus kitkeä valtion avustuksien mahdollistamaa huumeidenkäyttöä. Laki on kuitenkin kohdannut rankkaa vastustusta.

Lakia vastustavat demokraattisen puoleen jäsenet kertovat huumetestien asettavan tarpeettoman taakan köyhien harteille. Paikallinen ihmisoikeusjärjestö aikookin nostaa aiheesta oikeusjutun sen jälkeen, kun laki astuu voimaan kesäkuun alussa. Järjestön mukaan ei ole mitään todisteita, että sosiaalitukia vastaanottavat käyttäisivät enemmän huumeita kuin muu osa väestöstä. Aiemmin samankaltainen laki on kumottu Floridassa perustuslaillisten ongelmien takia.