Iron Sky niittää menestystä – taas tuli mainetta ja kunniaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen elokuvahistorian kansainvälisesti kohutuin elokuva Iron Sky on tuottanut maailmalla jo miljoonien lipputulos ja saavuttanut suuren suosion myös Suomessa. Elokuva oli taannoin Berliinin elokuvajuhlien suosikki, ja nyt menestystä on tullut jälleen lisää.

Kuunatseista kertova tieteiskomedia Iron Sky palkittiin nimittäin tällä kertaa Brysselin kansainvälisillä fantasiaelokuvafestivaaleilla Hopeinen Melies -palkinnolla ja festivaalin yleisöpalkinnolla. Hopeinen Melies on kansainvälisesti arvostettu fantasiaelokuvapalkinto, jonka voittaneet kilpailevat vuosittain genre-elokuvien Oscarista, Kultaisesta Meliesistä Sitgesin fantasielokuvafestivaaleilla lokakuussa.

Ohjaaja Timo Vuorensola oli esittelemässä elokuvaa Brysselissä viime viikolla, ja kertoo häkeltyneensä yleisön reaktoista.

– En lainkaan osannut odottaa, mitä tuleman piti kun laskeuduin Brysseliin. Iron Sky -näytös oli myyty loppuun välittömästi lippujen tultua saataville ja saliin katsomaan saapui peräti 1400-päinen yleisö, penkkejä ei edes riittänyt kaikille, Vuorensola totesi.

– Texasin South by Southwest -festivaaleilla olimme kolmen parhaan joukossa, ja nyt kivuttiin komeasti yleisöpalkinnon voittoon. Méliès -palkinto puolestaan on arvostettu ja upea kunnianosoitus, ja lämmittää mieltä vuosikausien uurastuksen päätteeksi, tuottaja Tero Kaukomaa lisäsi.

Iron Sky keräsi Suomessa, Saksassa ja Norjassa pääsiäisviikolla yli 250.000 katsojaa ja yli kahden miljoonan euron lipputulot. Tällä viikolla kuunatsit marssivat kankaille Ruotsissa, Tanskassa ja Kroatiassa.