Koulu suututti vanhemmat: Jälki-istuntoa jo teroittimen unohtamisesta!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kaikille meille on jo varmasti ala-koulusta asti tullut tutuksi koulujen rangaistusjärjestelmä, jossa tavaroiden unohtelusta voi saada esimerkiksi kotimuistutuksia. Nyt kohun keskelle on joutunut brittikoulu, jossa toimitaan hiukan tiukemman linjan mukaan.

Colne Valley Specialist Arts Collegessa jälki-istuntoa lävähtää nimittäin jo esimerkiksi kynän, pyyhekumin tai teroittimen kotiin unohtamisen seurauksena, Daily Mail -lehti kertoo. Kyseinen Huddersfieldissä sijaitseva opinahjo on saanut käytännöstään paljon kritiikkiä, sillä sen koetaan olevan liian kovakourainen koulun 11 – 16 vuotiaita oppilaita kohtaan. Jälki-istuntoa määrätään myös kalenterin, viivoittimen ja laskimen kotiin unohtamisesta.

Koulua käy 1.425 oppilasta, joista jo 200 lapselle on määrätty jälki-istuntoa pääsiäisen jälkeen käyttöönotetun rangaistusjärjestelmän seurauksena. Vanhempien vastalauseista huolimatta koulu kommentoi uusia sääntöjä sanomalla, että koulun koon takia oppilaiden huolimattomuus opiskeluvälineidensä suhteen häiritsee opetustoimintaa. Tästä lähtien jokaisen oppilaan opiskeluvälineet tarkastetaan, ja puuttuvista välineistä määrätään jälki-istuntoa.