Nake ja Odidoss – tunnistatko piraattimerkkien alkuperäiset? Katso kuvat

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Ulkomailla matkailleet ovat melko varmasti törmänneet esimerkiksi kaduilla myytäviin väärennettyihin merkkivaatteisiin. Nyt näistä hieman alkuperäismerkeistä poikkeavista tuotteista on tehty listaus, joka esittelee Kiinan hulvattomimmat väärennökset.

Daily Mail esittelee verkkosivuillaan esimerkiksi Kiinassa myytäviä Nake ja Odidoss-merkkisiä urheiluvaatteita. Kyseessä ovat luonnollisesti väärennökset tunnettuista urheiluvaatemerkeistä Nikestä ja Adidaksesta. Alkoholijuomien ystävät myös varmasti pohtivat kahdesti, mitä pullo sisältää, kun Jack Daniels -etiketin sijaan viskipulloon on lätkäisty Johns Daphne -piraattietiketti.

Teknologiatuotteet eivät myöskään ole välttyneet piraattimerkkien aluevaltauksista. PSP:tä, eli Play Station Portable -pelikonetta ostamaan menneet saattavat nimittäin hämmästellä samannäköisen tuotteen POP-nimeä. Myös teknologiamerkki Sony on saanut oman, ei-niin imartelevan piraattikopionsa, joka kulkee kekseliäästi nimellä Sonia.