Fucking on pian historiaa – asukkaat äänestivät

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla on jo vuosien ajan ihmetelty Itävallassa sijaitsevan kaupungin erikoista nimeä. Fucking-nimisen kaupungin asukkaat ovat nyt kyllästyneitä kuuluisaan nimeen ja haluavat muuttaa sen toiseksi.

800 vuotta sitten perustetussa Fuckingin kaupungissa on nykyisin sata asukasta. Tiistaina asukkaille järjestettiin äänestys, jossa kysyttiin nimen muuttamisesta, koska se on liian erikoinen englanninkielisten ihmisten mielestä. Äänestyksessä asukkaat osoittivat, että halua nimen vaihtamiseen löytyy, The Mirror kertoo. Vuonna 1996 samanlaisessa äänestyksessä nimi haluttiin vielä pitää.

Fuckingin pormestari Andreas Dockner kertoi lehdelle, että kaupungin nimikyltit on varastettu lukuisia kertoja teiden varsilta. Kaupungin uudeksi nimeksi haluttiin Fugging, mutta sen niminen kaupunki maasta löytyy jo valmiiksi. Senkin nimi oli vuoteen 1836 saakka Fucking. Nyt uutta nimeä täytyy siis vielä pohtia.