Steve Jobsin kadonneet nauhat löytyivät – paljastaa salaisuutensa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailman suurimman teknologiayhtiö Applen perustaja ja johtaja Steve Jobs menehtyi taannoin haimasyöpään vuosien taistelun jälkeen. Talouslehdet nimittivät hänet maailman parhaaksi toimitusjohtajaksi, ja nimitystä tuki yhtiön silloinen 81 miljardin dollarin omaisuus.

Nyt Apple-pomon salaiset viisaudet ovat paljastuneet suurelle yleisölle, kun tämän kadonneet nauhat löydettiin. Nauhoilla edesmennyt mies puhuu hurjista vuosistaan, jolloin hänet pakotettiin ulos perustamastaan yhtiöstä, kunnes hän teki sinne voittoisan paluun. Jobs kertoo, että aika, jonka hän vietti poissa teknologiayhtiöstä, on hänen menestyksensä salaisuus.

Jobs kertoi poissaoloaikanaan tajunneensa, että kuluttajat näkevät kaiken tekniikan tavalla, jolla he näkevät lasertulostimet. Eräs miehen oivalluksista oli, että ketään ei kiinnosta tuotteiden edistyksellisyys vaan se, että ne toimivat luvatulla tavalla. Mies pitää myös erikoisesti brittiyhtye The Beatlesia oman johtamisensa mallina.

– Jokainen The Beatles -yhtyeen avainhenkilö esti toisia henkilöitä kulkemasta itselleen haitalliseen suuntaan. He pitivät toisensa tasapainossa. John esti Paulia olemasta lapsellinen pintaliitäjä ja Paul esti Johnia ajelehtimasta kosmokseen, ja tuo yhteistyö oli taikaa. Loppujen lopuksi George toi ryhmään sielun, kertoi Jobs nauhoilla Daily Mail -sivuston mukaan.

Steve Jobsin sisko Mona Simpson paljasti taannoin yksityiskohtia visionäärin kuolemasta. Simpson kertoi Jobsin soittaneen hänelle päivää ennen kuolemaansa ja kertoneen, että “nyt kannattaa kiirehtiä Palo Altoon”. Jobs aavisti seuraavana päivänä koittavan kuolemansa. Viimeisillä hetkillään hän katsoi ensin yksitellen sängyn vieressä olleita läheisiään ja sen jälkeen nosti katseensa heidän ylitseen. Silloin Jobs lausui viimeiset sanansa: “Oh wow. Oh wow. Oh wow.”