Teinityttö käyttäytyi oudosti – naista uhkaa kuolemantuomio

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Saudi-Arabia lukeutuu maihin, joissa kuolemantuomio on käytössä oleva rangaistusmuoto. Maassa kuolemantuomiot toteutetaan yleisimmin mestaamalla. Nyt erästä naista todennäköisesti odottaa tämä kohtalo, sillä hän voi saada kuolemantuomion noituudesta.

Okaz-lehti kertoo, kuinka srilankalainen nainen pidätettiin Saudi-Arabiassa, kun paikallinen mies kertoi poliisille naisen noituneen hänen 13-vuotiaan tyttärensä. Miehen mukaan hänen tyttärensä alkoi yhtäkkiä käyttäytämään poikkeavasti oltuaan naisen läheisyydessä. Noidaksi syytetyn naisen kerrotaan noituneen tytön jeddahilaisessa ostoskeskuksessa.

Tämän väitetyn kohtaamisen jälkeen tytön isä haki turvamiehet paikalle ja nainen pidätettiin. Saudi-Arabian lakien mukaan noituudesta saatava tuomio on aina mestaus. Paikalliset tuomioistuimet määräävät tuomionsa tiukan islamilaisen lain mukaan. Amnesty International -ihmisoikeusjärjestön mukaan maassa teloitettiin viimeksi viime joulukuussa noituudesta tuomittu nainen.