Stara Englanti

Viihdeuutiset

Näky järkytti silminnäkijät! Brittiautoilija kuljetti muovihevosta peräkärryssä

Tieliikenteessä nähdään ajoittain hyvinkin erikoisia ratkaisuja, kun autoilija on päättänyt saada lastinsa siirrettyä paikasta toiseen keinolla millä hyvänsä. Usein tällaisissa erikoiskuljetuksissa viitataan kintaalla kaikenlaisille lakipykälille ja liikennesäännöille. Niin nytkin.

Englannissa autoillut henkilö näki hevosen seisomassa henkilöauton vetämässä peräkärryssä. Ensin vaikutti siltä, että kyseessä olisi ollut elävä hevonen, ja silminnäkijä oli järkyttynyt tilanteesta. Lähemmäksi ajettuaan hän kuitenkin huomasi, että kyseessä oli aidon hevosen sijaan täysikokoinen muovimalli. Se oli kuitenkin luokattoman huonosti sidottu peräkärryyn.

Muovihevosen paino ei ole tiedossa, mutta varovaistenkin arvioiden mukaan sen paino on kymmeniä kiloja, vaikka se olisi ontto. Painava lasti oli kiinni todella heiveröisesti, sillä sen jalkoihin oli vedetty lyhyitä narunpätkiä ja päältä oli vedetty pari ohutta liinaa. Äkkijarrutuksessa lasti olisi voinut aiheuttaa vaaratilanteen autoilijoille.

Lastin heikko sitominen osataan myös Suomessa. Viime syksynä Helsingin poliisilaitos julkaisi Facebookissa valokuvan Mercedes-Benzistä, jonka ylinopeuskamera oli ikuistanut alkukesästä melko erikoisessa lastissa. Henkilöauton katolle oli nimittäin kasattu arviolta 15 autonrengasta ja niiden pälälle vielä kuormalava. Tiedossa ei ole tuliko kuljettajalle sanktioita ylinopeuden sijaan myös lastauksesta.

Helsingin poliisilaitos

PÄIVITYS: Otsikkoon ja artikkeliin lisätty maininta muovihevosesta.

Ruoka Terveys Viihdeuutiset

Terveystrendit näkyvät – avokadoja ostettiin 227 miljoonalla eurolla

Viime vuosien aikana on näkynyt selvä terveyteen ja urheiluun liittyvä trendi, joka on saanut ihmiset miettimään omaa hyvinvointiaan ja panostamaan enemmän terveellisiin ruokiin. Tämä näkyy suoraan myös tilastoissa kun tuoreiden kasvisten ja hedelmien myynti nousee huimasti vuosi vuodelta.

Daily Mail -lehti kertoo Englannissa tehdystä tilastosta, jossa laskettiin kuinka paljon ihmiset käyttivät kuluneen vuoden aikana kasviksiin, hedelmiin ja marjoihin rahaa viime vuoteen verrattuna. Kävi ilmi, että ihmisten ylipainosta tunnetussa maassa käytettiin tuoreisiin aineksiin vuoden 2016 aikana noin 207 miljoonaa euroa enemmän kuin aiemmin.

Kasvu näkyy etenkin trendikkäissä avokadoissa, vadelmissa, mustikoissa ja klementiineissä. Avokadojen menekki kasvoi tänä vuonna 35 prosentilla, vadelmien 17,2 prosetilla ja mustikoiden 15,8 prosentilla. Terveellisiä vaihtoehtoja etsiessä ihmiset ostivat myös noin 180 miljoonalla Alpron soija- ja mantelimaitoja, joiden myynti kasvoi 18 prosenttia.

Ruoka Terveys Viihdeuutiset

Englanti kielsi maskottihahmot pikaruoan mainonnasta!

Lapsille suunnattujen tuotteiden mainonnassa on lähes aina käytetty hyväksi piirroshahmoja. Nyt kuitenkin on tehty uusi säännös, jonka mukaan roskaruoan ja epäterveellisten ruokien mainonnassa ei saa käyttää enää maskotteja, jotka houkuttelevat lapsia.

Daily Mail -lehden mukaan Iso-Britanniassa mainontaa valvova Committee on Advertising Practice on julkaissut uudet mainontaa koskevat säännöt, joiden mukaan lapsille suunnatuissa epäterveellisiä tuotteita mainostavissa kampanjoissa ei saa käyttää enää maskotteja tai piirroshahmoja. Kuvat saavat kuitenkin olla vielä tuotteiden pakkauksissa samalla tavalla kuin aiemminkin.

Englannissa ollaan huolissaan siitä, että lasten ylipaino on edelleen nousussa. Yli viidesosa neljä- ja viisivuotiaista lapsista on ylipainoisia. 33,5 prosenttia 10-11 -vuotiaista lapsista on ylipainoisia, ja 11-15 -vuotiaiden kohdalla määrä nousee jopa 35,1 prosenttiin. Tämän vuoksi kaikkia lapsille kohdistuvaa roskaruoan mainontaa halutaan vähentää.

Uusien sääntöjen mukaan mitään lasten tunnistamaa maskottia, piirroshahmoa tai julkisuudessa olevaa henkilöä ei saa käyttää mainoksissa, joissa lapsille mainostetaan tuotteita, joissa on korkea rasva-, suola-, ja sokeripitoisuus. Esimerkiksi aamiaismuropaketeissa tiikerin tai muun hahmon kuva on edelleen sallittu, mutta kuva ei saa näkyä enää lehtien painetuissa mainoksissa tai televisiomainonnassa.

Sääntöjen mukaan pikaruokaravintolatkaan eivät saa mainostaa lapsille suunnattuja aterioita animaatioista tuttujen hahmojen avulla. Lapsille suunnatuissa terveellisissä tuotteissa saa edelleen käyttää maskotteja ja hahmoja, jotka saavat lapset innostumaan heille hyviä ravintoarvoja sisältävistä tuotteista.

Ohhoh! Viihdeuutiset

Englantilaisilla oravilla painijakorva vai lepra?

Lepra eli spitaali on krooninen sairaus, joka aiheuttaa iholle ja muualle kehoon epämuodostumia. Lepraa on pidetty todella pelottavana tautina, joka on koetellut ihmisiä vielä 1900-luvullakin. Nyt lepra näyttäisi iskeneen brittiläisiin oraviin.

Englannissa oravat ovat alkaneet aiheuttamaan hämmennystä, koska niiden uskotaan sairastavan lepraa. Oravista julkaistuissa kuvissa niiden korvat, käpälät, kuono ja silmien ympärys ovat selvästi epämuodostuneet, ja korvat näyttävät jopa pudonneen pois.

Historiallisesti lepra on tunnettu rujouttavana ja parantumattomana tautina, joka vei ihmisiltä kehosta palasia kerrallaan. Nykyään lepra on kuitenkin helposti hoidettavissa monilääkehoidoilla. Lepra on NPR-sivuston mukaan kiertänyt englantilaisissa oravissa jo vuosisatoja, ja jostain syystä se on jälleen nostanut päätään.