Tutkimus: Koiranomistajilla ja lemmikeillä yllättävä yhteys

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Koirakouluttajien mukaan lemmikkikoirista tulee kuin omistajansa. Koiran luonne muovautuukin vuosien varrella juuri omistajansa elämäntyylistä ja elinympäristöstä. Nyt Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan koiranomistajat käyttäytyvät samalla lailla kuin heidän nelijalkaisensa.

Psykologi Lance Workmanin tekemään tutkimukseen osallistui 2.000 ihmistä, joista puolet olivat koiranomistajia. Tutkimusuloksien mukaan ihmiset valitsevat itselleen koiran, jonka luonne heijastuu heidän omaansa. Esimerkiksi ystävälliset ihmiset suosivat ihmisläheisiä rotuja, kuten labradorinnoutajia.

Ahkerasti töitä tekevät ja vahvat persoonat puolestaan valitsevat itselleen esimerkiksi bulldoggi-rotuisia koiria. Pienten ”kassikoirien” kuten chihuahujen omistajat ovat tutkimuksen mukaan älykkäitä. Tutkimuksessa selvisi, että beagle-rotuisten koirien omistajat ovat yleensä rauhallisia ja johdonmukaisia ihmisiä.

Kultaistennoutajien omistajien luonne on yleensä koiriensa lailla lempeä ja seurallinen. Corgi-rotuisten koirien omistajat puolestaan ovat rohkeita ja ulospäinsuuntautuneita. Tunnolliset, älykkäät ja miellyttävät ihmiset suosivat yleensä cockerspanieli-rotuisia koiria. Tutkimuksen mukaan Cambridgen herttuattaren Kate Middletonin Lupo-koiran luonne on kuin emäntänsä.