Itsetuhoisen laulajan mielenterveysongelmat jatkuvat – kiertue peruttu

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Laulajatähti Sinead O’Connor nousi supersuosioon 90-luvun alussa, kun hänen Nothing Compares 2 U -kappaleensa nousi jättihitiksi ja muodostui lopulta ikivihreäksi slovariklassikoksi. Sinead O’Connor paljasti taannoin yrittäneensä yhden viikon sisällä kaksi kertaa itsemurhaa muun muuassa yliannostuksella.

Irlantilainen laulajatar on nyt joutunut perumaan kaikki tämän vuoden esiintymisensä mielenterveysongelmiensa vuoksi. Nettisivuillaan ilmoituksensa tehnyt Sinead kertoo, kuinka hänen lääkärinsä neuvoi häntä jo aiemmin, ettei kiertueelle lähteminen olisi hyväksi hänen terveydelleen. Kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivä laulajatar on nyt tullut itse samaan tulokseen, ja hän on perunut kiertueensa.

Sinead on ollut muun muassa itsetuhoisuutensa takia psykiatrisessa hoidossa. Laulajatar on kärsinyt viime aikoina myös avio-ongelmista neljännen aviomiehensä Barry Herridgen kanssa. Pariskunnan kohututtu pika-avioliitto päättyi eroon vain 16 päivän jälkeen, mutta sittemmin jatkui, päättyi uudelleen ja taas jatkui. Tällä hetkellä suhteen uumoillaan kuitenkin päättyneen lopullisesti.

45-vuotias Sinead O’Connor julkaisi ensimmäisen listoille nousseen Mandinka-nimisen singlensä vuonna 1988, mutta vasta kaksi vuotta myöhemmin julkaistu Nothing Compares 2 U rikkoi potin ja nousi muiden muassa Britannian singlelistan ykköseksi. Sittemmin singlet nousivat parhaimmillaan enää hädin tuskin Top 20 -listalle ja Sinead jäi yhden hitin ihmeeksi.