Intialaistyttö meni naimisiin 3-vuotiaana – kuuli asiasta 15 vuotta myöhemmin

Ohhoh! · Neea Jokinen

UNICEF-sivuston mukaan joka kolmas kehitysmaissa asuva tyttö joutuu naimisiin alle 18-vuotiaana. Lapsiavioliiton määrää yleensä nuoren tytön vanhemmat. Nyt eräs 18-vuotias tyttö on saanut tietää olevansa avioliitossa järkyttävällä tavalla.

Intialainen Laxmi Sargara nimittäin sai tietää olevansa naimisissa, kun hänen vanhempansa kertoivat lähettävänsä tyttärensä asumaan aviomiehensä luo. Teinityttö saikin pian selville, että hän on mennyt yksivuotiaana kihloihin Rakesh-nimisen miehen kanssa. Häät järjestettiin, kun tyttö oli kolmevuotias.

Avioliitosta järkyttynyt teinityttö haki apua eräältä sosiaalityöntekijältä, joka johtaa Sarathi Trust -lastensuojelujärjestöä. Laxmi Sargara saikin kumottua avioliiton sosiaalityöntekijä Kriti Bhartin avulla. Teinitytön mukaan hän oli yrittänyt aluksi puhua vanhemmilleen avioliiton kumoamisesta, mutta he eivät olleet suostuneet siihen.

– Olin surullinen, kun kuulin avioliitosta. Vanhempani eivät suostuneet pyyntööni, joten hain apua. Nyt kaikki on hyvin, Laxmi Sargara kertoi The Daily Mail -sivuston mukaan.