IS: Nainen ei rikkonut mitään lakia – käräjäoikeus tuomitsi silti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikkoina suomalaiset ovat ihmetelleet toistuvasti suomalaisten tuomioistuinten tuomioita. Talousrikoksista langetetaan vuosien ehdottomia tuomioita, kun samaan aikaan raiskaajat selviävät lyhyillä ehdollisilla ”vankeustuomioilla”.

Tänään Ilta-Sanomat kertoo syyttäjän ja Kymenlaakson käräjäoikeuden nolosta mokasta, jossa raja-asemalla työskennellyt suomalais-venäläinen nainen tuomittiin käräjäoikeudessa syyttäjän vaatimuksen mukaisestai valtionrajarikoksesta. Tämä siitä huolimatta, että lain mukaan kyseistä rikosta ei oltu edes tehty. Nainen ei rikkonut mitään lakia, mutta silti hän sai syytteen ja syyte meni kaiken lisäksi läpi Kymenlaakson käräjäoikeudessa.

Vasta käräjäoikeuden räikeän virheellisen tuomion jälleen syyttäjä itsekin huomasi asian ja valitti omasta jutustaan hovioikeuteen. Kouvolan hovioikeus kumosi lopulta naiselle annetun sakkotuomion. Tapaus sai alkunsa, kun nainen oli käynyt Venäjän puolella tankkaamassa autonsa ja rajavartijat tekivät siitä rikosilmoituksen.