Jean-Claude Van Damme yhä loistokunnossa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Toimintaelokuvien tähti Jean-Claude Van Damme työskenteli ennen näyttelijänuraansa muun muuassa taksikuskina, pizzalähettinä ja yökerhojen ovivahtina. Lihaskimpulle tarjottiin vuonna 2008 roolia The Expendables –elokuvasta, mutta hän kieltäytyi siitä.

Nyt 51-vuotias Hollywood-tähti on ikuistettu Welcome to the Jungle -elokuvan kuvauksissa Puerto Ricossa.

Äskettäin Van Damme päätyi otsikoihin ajettuaan autonsa kanaaliin ja yritettyään nostaa sitä sieltä omin voimin. Ymmärrettävästi tämä ei kuitenkaan onnistunut. Miehen elämää saatiin taannoin seurata televisionkin puolella, kun näyttelijästä kertova Toimintasankari Van Damme pyöri TV5-kanavalla.

Belgialainen Jean-Claude Van Damme, oikealta nimeltään Jean-Claude Van Varenberg aloitti taistelulajiharrastuksensa kymmenen vuoden iässä. Sittemmin hän on saanut muun muuassa mustan vyön Shotokan karatessa. Hän aloitti 16-vuotiaana baletin, jotta hän saisi vartaloonsa lisää notkeutta. Toimintaelokuvien näyttelijä muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1981 ja sai ensimmäisen isomman roolinsa Haastaja-elokuvasta vuonna 1986. Van Damme toimii myös käsikirjoittajana ja tuottajana.