18-vuotiaalla tytöllä täydelliset kasvot – tältä hän näyttää

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Verkossa on silloin tällöin nähty kuvaehdotuksia täydelliseksi ideaalinaiseksi. Vogue julkaisi äskettäin kuvamuokkauksen, jossa eri naistähtien kasvojen parhaimpia piirteitä yhdistettiin yhdeksi unelmanaiseksi. Voguen kuvasarjan tuloksena nähtiin ideaalinainen, joka näytti yllättäen Kim Kardashianilta.

Nyt 18-vuotiaan Florence Colgaten kasvot on valittu brittiläisessä kauneuskilpailuissa täydellisen naisen kasvoiksi. Luonnollista kauneutta ylistävässä Lorraine Cosmetics -kilpailussa painotettiin kasvojen symmetrisiä mittasuhteita, jotka tieteilijät ovat aiemmin määrittäneet. Matemaattisesti katsottuna naisen kasvojen täydellisyyden määrittelevät silmien, suun, otsan ja leuan etäisyys toisistaan.

Nämä ovat Florencella ideaalin mukaiset, sillä Colgate päihitti piirteillään 8.000 muuta kilpailijaa. Florencella on kasvoissaan klassiset kauneuden merkit, isot silmät, korkeat poskipäät ja täyteläiset huulet. Saman matemaattisen kaavan mukaan muun muassa laulaja Shania Twain on aiemmin määritelty täydelliseksi naiseksi.