Kolmikätisenä syntynyt vauva ihmetyttää – katso video

Nettivideot Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Maailmalla kerrotaan aina silloin tällöin lapsista, joilla on syntyessään jonkinlainen mutaatio. Viime viikolla kohistiin Pakistanissa syntyneestä kuusijalkaisesta poikavauvasta, jonka ylimääräiset jalat leikattiin lopulta operaatiossa. Nyt Pakistanissa on syntynyt tyttövauva, jolla on kolme kättä.

Lapsi sairastaa harvinaista polymelia-nimistä sairautta, joka tulee yhdelle lapselle miljoonasta. Sairaudesta kärsivät lapset usein syntyvät ylimääräisten raajojen kanssa. Vastasyntyneellä tytöllä on kaksi kättä oikeilla paikoillaan, mutta hänellä on myös kolmas käsi selässään.

Kuva: YouTube

Lapsen kolmas käsi on lähellä hänen selkäydintään. Lapsi kuljetettin Nishtarin sairaalaan, jossa lääkärit tutkivat lapsen leikkaamisen mahdollisuutta. Mikäli tytön ylimääräinen käsi päätetään amputoida, se olisi ensimmäinen tämänkaltainen sairaalassa suoritettava leikkaus. Työn tila on nähtävissä myös verkossa leviävällä nettivideolla.