Työttömät eivät huolineet työpaikkaa – syynä sateinen päivä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Työttömyys kuuluu länsimaisten valtioiden suurimpiin haasteisiin. Työttömät kohtaavat usein suuria sosiaalisia paineita työllistyä, koska heitä kohtaan suunnataan voimakkaita ennakkoluuloja. Suomessakin pankkiiri Björn Wahlroos kohautti taannoin väittämällä, että työttömät saavat niin hyviä tukia valtiolta, että ovat peräti tyytyväisiä työttömyyteensä.

Nyt eräs tapaus antaa työttömien asenteista varsin epäedullisen kuvan. Brittiläinen bisnesmies tarjosi nimittäin seitsemälle työttömälle ihmiselle työpaikkaa omistamassaan autofirmassa. Carl Cooper -niminen mies äimistyi, kun kukaan työttömistä ei tullut ensimmäisenä työpäivänään töihin.

Ihmisten syy oli vieläpä perin erikoinen – työttömät jättivät palkkatyön väliin, koska ulkona oli liian sateinen päivä. Osa työntekijöistä valitti myös pomon maksamasta palkasta ja kertoi tienaavansa paremmin valtion tuilla. Cooper, joka odotti uusia automyyjiä paikalle töihin, pettyi pahasti tajutessaan tilanteen. Mies oli jopa vuokrannut lisätilaa firmalleen työntekijöiden vuoksi.

– Näiden ihmisten moraalitaju on kieroutunut, jos he todella jäävät kotiin mieluummin, kuin tekevät töitä. Ihmiset väittävät, ettei maassamme ole tarpeeksi töitä, mutta itse asiassa ihmisillä ei vain ole tarpeeksi kunnianhimoa. Kaikki uudet työntekijäni voisivat ansaita hyvät rahat firmassani, kertoo Carl Cooper Daily Mail -sivustolle.