Onko tällä planeetalla elämää? Tutkijoiden mukaan mahdollista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiskunta on katsellut jo ikuisuuksien ajan taivalle pohtien josko sieltä löytyisi planeettoja, joissa voisi olla elämää. Vielä Maan ulkopuolista elämää ei ole löytynyt, mutta moni uskoo sen olevan vielä edessä. Nyt tutkijat ovat tehneet uuden mielenkiintoisen löydön.

Tutkijat ovat viime aikoina keskittyneet tarkastelemaan avaruuden ”asuttavaa aluetta”, eli vyöhyketta, joka olisi heidän mielestään sopivan lämpöinen elämän syntymiseksi ja ylläpitämiseksi. Tuorein löydös on tällä alueella, eli sopivan etäisyyden päässä Auringosta. Punaista tähteä kiertävä planeetta on nimeltään Gliese 667Cc ja se sijaitsee 22 valovuoden päässä maasta, Telegraph uutisoi.

Tähän mennessä on saatu selville, että kyseessä on kaasun sijaan kiinteä planeetta ja että sen massa on noin puolet maapallon massasta. Löydöksen tekivät yhdessä Kalifornian ja Göttingenin yliopistojen tutkijat. Heidän mukaansa planeetta saa omalta tähdeltään noin kymmenen prosenttia vähemmän valoa kuin Maa Auringosta, joten sen lämpötila voisi olla hyvin samankaltainen kuin Maassa. Yhteensä tähän mennessä on löydetty 760 planeettaa, joiden asumiskelpoisuutta tutkitaan.