Tamperelainen grillikioski täytti 50 vuotta – katso mikä meno juhlissa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella Pispalan Valtatien varrella sijaitseva legendaarinen Vaakon Nakki -grillikioski täyttää tänään 50 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi paikalla on parhaillaan meneillään varsinainen kansanjuhla, jossa nähdään useita live-esiintyjiä ja jaetaan ainakin 200 kiloa höyrymakkaraa.

– Jouduttiin avaamaan jo kolmen jälkeen, kun oli niin paljon väkeä. Ajateltiin, että on parempi aloittaa aikaisin, niin ei tule niin paljon ruuhkaa. Kyllä se ruuhka silti tuli, yrittäjä Mikko Aartio kommentoi juhlahumusta Staralle.

– Makkaraa jaetaan tänään arviolta kaksisataa kiloa, vaikka alunperin piti jakaa vain 50 kiloa. Ensimmäisen tunnin aikana makkaraa meni jo yli sata kiloa. Väkeä tulee varmaan ainakin toistatuhatta.

Vaakon Nakki on Sisä-Suomen ensimmäinen sisätiloissa toiminut grillikioski, jonka annoksista esimerkiksi Kuuma koira ja Kivimies lukeutuvat suosituimpiin klassikoihin. Toissatalvena tulipalo tuhosi grillikioskin, mutta grillivanhus ehdittiin korjata 50-vuotisjuhliinsa. Tänään järjestettävissä juhlissa esiintyy esimerkiksi paikallinen suosikkiyhtye Hauli Bros.