Serkukset saivat keskenään lapsen – poika syntyi kuusijalkaisena

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla kerrotaan aina silloin tällöin lapsista, joilla on syntyessään jonkinlainen mutaatio. Viime viikolla huomion kohteeksi nousi Pakistanissa syntynyt poikavauva, jolla oli ennätykselliset kuusi jalkaa.

Nyt pojan ylimääräiset raajat on leikattu pois kahdeksan tuntia kestäneessä operaatiossa. Sukkurissa syntynyt poikavauva hämmensi vanhempiaan ja lääkäreitä, kun hän syntyikin tähän maailmaan kuusijalkaisena. Vauva kärsii harvinaisesta polymelia-nimisestä sairaudesta, joka aiheuttaa geneettisiä häiriöitä. Sairauden ansiosta lapset usein syntyvät ylimääräisten raajojen kanssa. Katso kuvat tästä.

Karachin lastensairaalan johtajan Jamal Razan mukaan poikavauvan jalat ovat seurausta kohdussa olleesta kaksoissisaresta, jonka kehitys jäi kesken. Kohdussa tapahtuneen häiriön vuoksi vauva sai sisarensa ylimääräiset jalat. Lasten vanhemmat ovat keskenään serkuksia.

Lääkärit alkoivat samantien suunnitella leikkausta, jolla pojan ylimääräiset jalat voitaisiin leikata pois. Lapsen isä vetosi Pakistanin hallitukseen, jotta vähävarainen perhe voisi pelastaa lapsensa. Nyt lapsen ylimääräiset raajat on poistettu kahdeksan tunnin mittaisessa leikkauksessa, uutisoi Daily Mail -sivusto.

Lääkärien mukaan leikkaus onnistui erinomaisesti ja vauvan toipuminen sujuu myös hyvin. Heidän mukaansa sisäänkasvaneiden raajojen poistosta voi myöhemmin kuitenkin seurata komplikaatioita. Viime viikolla syntyneen pojan vanhempien ei tarvinnyt maksaa leikkauksesta, sillä hallituksen alainen hyväntekeväisyysjärjestö rahoitti sen.