Miehen iPhone ei toiminut – soitti hätänumeroon

Digi · Neea Jokinen

Hätäkeskuksen työntekijät joutuvat usein vastaamaan pilapuheluihin, joiden soittajat eivät ole oikeasti hätätilanteessa. Turhien pilapuheluiden soittajat voidaan tuomita sakkoihin tai rangaistukseen. Nyt eräs amerikkalainen mies on tuomittu vuodeksi ehdonalaiseen hätänumeron väärinkäytöstä.

48-vuotias Michael Alan Skopec -niminen mies nimittäin soitti marraskuussa viisi kertaa hätäpuhelun, koska hänen iPhone-puhelimensa oli rikki. Illinoisissa asuva mies oli muun muuassa kysynyt hätäkeskuksen työntekijältä ohjeita kännykänsä korjaamiseen.

Miehen mukaan hän oli hädässä, koska hän ei voinut näppäillä kännykkänsä numeroita normaalisti. Viranomaiset saivat selvitettyä miehen osoitteen ja hänet pidätettiin kotonaan. The Smoking Gun -sivuston mukaan mies oli humalassa hätäpuheluiden aikana. Mies joutuu nyt ehdonalaismääräyksensä lisäksi maksamaan 775 dollaria, eli noin 600 euroa, sakkoja häiritsevästä toiminnastaan.