Näin voi käydä kun kirjoitat tekstiviestiä autoa ajaessasi – katso video

Nettivideot Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Teinitähti Justin Bieber on jo pitkään käyttänyt suosiotaan hyväksi markkinoimalla liikenneturvallisuuden nimissä Phone Guard -sovellusta, joka estää sen käyttäjää tekstaamasta ajaessaan autoa. Nyt eräs belgialainen autokoulu on toteuttanut opettavaisen huijauksen ajokokeissaan.

Verkossa julkaistulla videolla nähdään, kuinka ajo-opettaja väittää oppilailleen, että heidän tulee osata kirjoittaa tekstiviestiä ajon aikana. Miesopettajan mukaan ministeriö on tehnyt uuden lain, jonka mukaan autokoulussa olevien tulee osata näyttää tekstaamisen taitonsa auton ratissa.

Ajo-oppilaat ovat ihmeissään uudesta kännykkälaista, mutta jokainen heistä kokeilee tekstaamista ajon aikana. Ajokokeet menevät kuitenkin täysin pieleen, kun oppilaat törmäilevät tekstaamisen aikana asfaltilla oleviin tötteröihin. Huijauksen takana oli Responsible Young Drivers -järjestö, joka haluaa tuoda esille ”autotekstaamisen” aiheuttamia vaaroja liikenteessä.