Suomalaisyhtye nousi eurooppalaisen musiikkilistan ykköseksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helmikuussa julkaistu uusi Värttinä-albumi Utu nousi huhtikuun kakkossijalta toukokuun World Music Charts Europen listan kärkeen. Edellisen kerran suomalaisartisti oli Euroopan maailmanmusiikkilistan ykkösenä lokakuussa 2010.

Tuolloin toinen Rockadillo Recordsin yhtye Piirpauke nousi ykkössijalle Koli-levyllään. Rockadillon julkaisema Wimmen Mun oli puolestaan koko vuoden 2010 listan korkeimmalle sijoittunut eurooppalaisen artistin levy.

Värttinä on kaikkien aikojen menestyksekkäin suomalainen nykykansanmusiikkiyhtye ja sen uusi albumi Utu on ollut kansainvälinen arvostelumenestys ja bändin vahva paluu suuren yleisön tietoisuuteen. Värttinän seuraava ulkomaankeikka on Wild Mint -festivaaleilla Kalugan alueella Moskovan lähellä Venäjällä 2. kesäkuuta.