Hiphopin supertähti kuoli 47-vuotiaana – miljoonat fanit surevat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaarisen hiphop-yhtye Beastie Boysin jäsen Adam ”MCA” Yauch sairastui muutama vuosi sitten syöpään. Nyt hänen kerrotaan menehtyneen 47-vuotiaana. Kuolinsyytä tai sen yhteyttä syöpään ei ole vielä vahvistettu. Vuonna 2009 Yauchin kerrottiin turvautuneen taistelussaan länsimaista lääketiedettä vanhempiin keinoihin.

Vuonna 2008 Beastie Boys joutui perumaan kiertueensa ja siirtämään uuden albuminsa julkaisemista, jotta MCA saisi aikaa toipua. Seuraavana vuonna Yauch julkaisi faneilleen viestin, jossa hän antoi toiveikkaan tilanneraportin taistelustaan syöpää vastaan. Tuolloin juuri Intiasta palannut artisti kertoi tavanneensa reissullaan tiibetiläisiä lääkäreitä ja osallistuneensa kolmipäiväiseen tapahtumaan, jonka järjesti itse Dalai Lama.

– Tunnen itseni terveeksi, voimakkaaksi ja toiveikkaaksi. Tunnen että olen voittanut tämän jutun, mutta vasta aika osoittaa sen. Käytän tiibetiläisiä lääkkeitä ja sikäläisten lääkärien suosituksesta syön nyt vain kasvisruokaa. Se oli yllättäen vaikeampaa Intiassa kuin täällä kotona, MCA kirjoitti faniviestissään.

Vuonna 1979 perustettu Beastie Boys ei ole esiintynyt julkisesti vuoden 2009 jälkeen. Yhtye on palkittu useilla Grammy-palkinnoilla ja valittiin aiemmin tänä vuonna Rock’n’Rollin Hall of Fameen. Suosikkiyhtyeen tuorein julkaisu on viime vuonna julkaistu Make Some Noise.