Nu-discon supertähti Grum saapuu Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kolmipäiväinen kaupunkifestivaali Bassline Festival valtaa Helsingin 8. – 10. kesäkuuta. Bassline Festival jakautuu Helsingissä neljään eri päätapahtumapaikkaan: Sinebrychoffin puistoon, Kiasman etupihalle, Mbarin terassille ja pääkaupunkiseudun FM-taajuuksille.

Festivaalin päälava sijaitsee Sinebrychoffin puistossa, jossa juhlitaan livemusiikin säestyksellä lauantaina 9. kesäkuuta. Festivaalin esiintyjäkaartiin kuuluvat esimerkiksi amerikkalainen hiphop-muusikko, MC ja tuottaja Oddisee, brittiläinen beatbox- ja saksofonivirtuoosi Mr Woodnote yhdessä Lil Rhysin ja Eva Lazaruksen kanssa, manchesteriläinen dubstep-kokoonpano Snareophobe sekä brittien nu-discon superyhtye Grum.

Grum, oikealta nimeltään Graeme Shepherd, on ansioitunut oman musiikkinsa lisäksi erityisesti ansiokkailla remix-versioilla monien supertähtien kappaleista. Hänen näkemystään on kuultu esimerkiksi Pet Shop Boysin ja Lady Gagan hiteissä.

Vuonna 2012 Bassline Festival on myös ensimmäistä kertaa osa Helsinki-viikon virallista ohjelmakokonaisuutta; Helsinki-viikko järjestetään 31. toukokuuta – 17. kesäkuuta. Bassline Festival on ilmainen, sillä tapahtumalla halutaan tarjota kaupunkilaisille kulttuuria maksutta heidän omassa kotiympäristössään.