Laki kieltää koululaisia pitämästä kädestä ja halaamasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa on tunnetusti lukemattomia vähintäänkin kyseenalaisia lakeja. Nyt niiden määrä on kasvanut yhdellä, kun Tennesseen osavaltiossa on hyväksytty äänin 68 – 23 laki, joka käytännössä kieltää koululaisia halaamasta ja pitämästä toisiaan kädestä.

Kyse on laista, jonka tarkoitus on vähentää teiniraskauksien määrää. Se kieltää kouluissa kaiken oppilaiden välisen kanssakäymisen, joka voisi johtaa seksuaaliseen kanssakäymiseen. Erikoista laissa on se, että koulun henkilökunta opettajat mukaanlukien voivat joutua edesvastuuseen, jos oppilaat tavataan pitämästä toisiaan kädestä tai halaamasta. Ongelmia on mahdollisesti tulossa ainakin koulun tanssiaisissa.

Asiasta uutisoineen WMC-TV -televisiokanavan mukaan osavaltion kouluissa teiniraskauksien määrä on keskimäärin muuta maata suurempi. Lakiesityksen alullepanija oli nashvilleläinen republikaani Jim Gotto.