Coldplayn keikalla huikea kunnianosoitus kuolleelle Beastie Boys -tähdelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Äskettäin rajusta tinnituksestaan julkisuudessa kertonut Coldplay-yhtyeen keulahahmo Chris Martin keikkailee parhaillaan yhtyeensä kanssa Yhdysvalloissa. Perjantai-iltana yhtye nousi lavalle Los Angelesin maineikkaalla Hollywood Bowlilla.

Hetkeä aiemmin viihdemaailma oli saanut jälleen yhden suruviestin, kun hiphop-musiikin legenda Adam ”MCA” Yauch menehtyi 47-vuotiaana syöpään. Beastie Boys -yhtyeen tähti oli taistellut syöpää vastaan useiden vuosien ajan. Tieto suosikkiartistin poismenosta järkytti yhtyeen miljoonat fanit sekä suuren joukon julkkistähtiä. Heidän joukossaan oli Chris Martin, joka esitti illan keikallaan upean kunnianosoituksen edesmenneelle tähdelle.

Vuonna 2008 Beastie Boys joutui perumaan kiertueensa ja siirtämään uuden albuminsa julkaisemista, jotta MCA saisi aikaa toipua. Seuraavana vuonna Yauch paljasti taistelevansa syöpää vastaan ja tavanneensa tiibetiläisiä lääkäreitä hoidon merkeissä. Vuonna 1979 perustettu Beastie Boys ei esiintynyt julkisesti enää vuoden 2009 jälkeen. Yhtye on palkittu useilla Grammy-palkinnoilla ja valittiin aiemmin tänä vuonna Rock’n’Rollin Hall of Fameen. Suosikkiyhtyeen tuorein julkaisu on viime vuonna julkaistu Make Some Noise.