Rave-juhlat tappoivat eläintarhan delfiinit – huumeita altaaseen

Ohhoh! · Stara.fi

Äänekkään konemusiikin tiedetään olevan haitallista mereneläville, ja esimerkiksi eläintarhojen lähistöllä järjestetyt technobileet ovat aiheuttaneet delfiineille vakavia ongelmia. Nyt eläintarhassa järjestetyt ravejuhlat ovat johtaneet delfiinien traagiseen kuolemaan.

Sveitsiläisessä Connyland Marine Parkin eläintarhassa järjestettiin viikonlopun pituiset juhlat, joiden jälkeen delfiinit Shadow ja Chelmers kokivat hitaan ja tuskaisen kuoleman. Ensin niiden uskottiin menehtyneen äänekkään musiikin aiheuttamaan stressiin, mutta tarkemmat tutkimukset osoittivat aivan muuta. Älykkäiden eläinten kuolinsyytä tutkittaessa nimittäin selvisi, että delfiinit menehtyivät hukkumalla altaaseensa.

Rave-juhlien kävijät olivat heittäneet heroiinin korviketta delfiinien altaaseen. Näiden aineiden vaikutuksesta delfiinit menettivät luontaisen kykynsä nousta pinnalle hengittämään myös nukkuessaan, minkä johdosta ne hukkuivat. Eläinhoitajien mukaan ainakin toinen delfiineistä oli vapissut holtittomasti ennen kuolemaansa ja sen suusta oli tullut vaahtoa.