MM-fiasko: Kisaorganisaatio myönsi viimein virheensä – rajut alehinnat lippuihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ja Ruotsissa perjantaina alkaneet jääkiekon MM-kilpailut ovat näkyneet julkisuudessa pelien sijaan lähinnä ökykalliiden lipunhintojen ja protestiliikkeen merkeissä. Tänään kisajärjestäjien ahneutta kritisoineita jopa poistettiin jäähallin kisakatsomosta.

Kiekkofanien kritiikki on kohdistunut pääasiassa Kalervo Kummolaan ja kisojen pääsihteeri Mika Suliniin. Ruotsissa organisaatio ymmärsi myöntää ahneutensa jo eilen, kun Suomessa tyydyttiin vielä liioittelemaan katsojamääriä. Vielä eilen Suomen kisaorganisaatio ilmoitti, että lippujen hintoja ei ole mitään syytä alentaa. Tänään mielipide kuitenkin muuttui.

Suomalainen organisaatio myönsi hetki sitten viimein virheensä ilmoittamalla, että joidenkin Suomen otteluiden lipunhintoja lasketaan rajusti. Ranskan ja Kazakstanin otteluiden lippuja myydään jatkossa fani- ja perhepaketteina neljä yhden hinnalla, jolloin koko neljän hengen perheen lippupaketti maksaa 195 tai 155 euroa katsomosta riippuen. Liput tulevat myyntiin maanantaina. Asiasta kerrottiin tänään lehdistötiedotteella.

– MM-kisojen järjestelytoimikunta on päättänyt myydä jäljellä olevat Leijonien Ranskan (10.5.) ja Kazakstanin (14.5.) otteluiden liput fani- ja perhepaketteina. Näin halutaan varmistaa kaikille mahdollisuus tulla katsomaan Leijonien otteluita paikan päälle. Tämä on mahdollista, koska kisat ovat alkaneet taloudellisesti hyvin, tiedotteessa todettiin.

Tiedotteessa oli myös hieman niin sanottua ”selityksen makua”, kun siinä seliteltiin ökykalliiden lippuhintojen perusteita.

– Suomen otteluiden pääsylippujen hintoja ei valitettavasti porrastettu. Leijonien pelit perinteisiä ja nousevia kiekkomaita kohtaan hinnoiteltiin samoin perustein. Jälkikäteen katsottuna hinnoittelussa olisi pitänyt ottaa huomioon otteluiden erilainen kiinnostavuus fanien näkökulmasta.