Takapihalta löytyi esihistoriallinen yllätys

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa on löydetty lukuisia dinosaurusten jäänteitä, mutta viime aikoina enää harvakseltaan. Nyt eräs ranskalainen puutarhuri koki kuitenkin elämänsä yllätyksen kaivaessaan kuoppaa talon takapihalla.

Hän oli kaivamassa kuoppaa, kun huomasi maan seassa jotain outoa. Tarkemmassa tarkastelussa se osoittautui noin kymmensenttiseksi luunpalaksi. Varsinainen yllätys tuli kuitenkin, kun luun todettiin olevan peräisin dinosauruksen jalasta. Se oli kuulunut kymmeniämiljoonia vuosia sitten kaksijalkaiselle Ornithopod-kasvissyöjälle.

Samalta alueelta on kahden viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana löytynyt neljä muutakin vastaavaa dinosauruksen luuta. Nyt löydös on sijoitettu puutarhurin kodin lähistöllä olevan museon kokoelmiin, The Sun uutisoi.