Näyttelijäkomistus avautuu: ”Ei ole helppoa olla hyvännäköinen”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Huippusuosituissa Bridget Jones -elokuvissa aikoinaan hurmannut brittinäyttelijä Colin Firth tunnetaan myös menestyselokuvasta The King’s Speech. Näyttelijä voitti viime vuonna roolistaan parhaan miespääosan Oscarin.

Nyt monien naisten seksisymboliksi kohonnut leffatähti on puhunut siitä, miten tuomitsevaa kohtelua monet kauniit ihmiset kokevat. 51-vuotiaan Firthin mukaan heitä yhtä lailla sorretaan kuin ylistetään viehättävyytensä vuoksi.

– Ei ole helppoa olla hyvännäköinen. Aiemmin kauneutta pidettiin hienona asiana, nykyään kaunista ihmistä pidetään automaattisesti tyhmänä ja pinnallisena. Hän joutuu tekemään paljon enemmän töitä todistaakseen, ettei mene eteenpäin elämässä pelkästään ulkonäon avulla, kertoo Colin Firth Breaking News -sivustolla.

Äskettäin mies nousi otsikoihin oltuaan samalla British Airways-lentoyhtiön lennolla kahden riitelevän matkustajan kanssa. Firthin kerrotaan toimineen esimerkillisesti tilanteessa, ja rauhoitelleen lapsiaan toisten matkustajien tapellessa. Tapahtumia todistamassa oli mukana muitakin julkkiksia, sillä myös brittimalli Jolie Kiddin raportoidaan olleen mukana dramaattisella

lennolla.