Kaksivuotias poika on Einsteinin veroinen älykkö

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suhteellisuusteorian ja paljon muuta aikoinaan kehittänyttä Albert Einsteinia pidetään yleisesti maailman viisaimpana miehenä ja älykkyyden synonyyminä. Nyt hän on saanut kuitenkin nuoren kilpailijan, kun kanadalainen kaksivuotias Anthony Popa Urrida on osoittautunut lapsineroksi.

Parivuotias Anthony on harvinaisuus, sillä hän pääsi juuri äskettäin Mensan jäseneksi. Testeissä hän osoitti älykkyysosamääränsä olevan huikeat 154. Pistemäärä on Times Colonist -lehden mukaan yllättävän lähellä Albert Einsteinin ja Stephen Hawkingin älykkyysosamäärää.

Lapsinero osaa muun muassa lausua aakkoset oikein ja väärinpäin, laskea tuhanteen ja listata aurinkokunnan planeetat. Anthony puhuu myös kolmea kieltä, osaa kirjoittaa nimensä ja lukea kokonaisia lauseita kirjoista. Lapsen vanhempien ja isoäidin mukaan poika oli jo nuorena hyvin nopea oppimaan uusia asioita. Koko perhe kuitenkin yllättyi tuloksista, kun Urridan perheen äiti vei pojan Iso-Britanniaan älykkyystesteihin.