Dustin Hoffman pelasti lenkkeilijän hengen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Veteraaninäyttelijä Dustin Hoffman tunnetaan lähes 50 vuotta kestäneestä näyttelijäurastaan. Taannoin miehen uutisoitiin saaneen huima 7,5 miljoonan dollarin palkkio viiden päivän työstä, kun hänet palkattiin lyhyellä varoitusajalla Pienin painajainen perheessä -elokuvan näyttelijäkastiin.

Nyt Hoffman on paljastunut tosielämän sankariksi, kun mies pelasti erään lenkkeilijän. Sam Dempster -niminen 27-vuotias mies sai yllättäen sydänkohtauksen lontoolaisessa puistossa. Tähti sattui olemaan lähistöllä ja hälytti välittömästi puhelimella apua.

Tähti huolehti miehestä ja jäi paikalle, kun ensihoitajat käynnistivät lenkkeilijän sydämen uudestaan sähköshokeilla. Vaatimaton Hoffman poistui paikalta nähdessään Dempsterin elpyvän kohtauksestaan. Hoitajien mukaan tähti vaikuttui heidän työskentelystään ja kehui heidän ripeyttään hätätilanteessa.

– Minulla ei ole mitään muistikuvaa tapahtuneesta. Hoitajat kertoivat minulle, että Dustin Hoffman pelasti henkeni. Haluan kiittää häntä ja minua auttaneita hoitajia, kertoo Sam Dempster The Sun -lehdelle.

Hoffmanin näyttelijänura saavutti läpimurtonsa vuonna 1967 ilmestyneen Miehuuskoe-elokuvan myötä. Tähti on yksi yhdeksästä näyttelijästä, joka on palkittu parhaan miespääosan Oscarilla kahdesti. Tuottajanakin kunnostautunut mies sai Oscarit elokuvista Kramer vastaan Kramer ja Sademies.