Isoveli valvoo – uudet valvontakamerat lukevat jopa tekstiviestisi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kansalaisten valvominen on astunut viime vuosina valtavia harppauksia eteenpäin, ja parhaillaan FBI vaatii Yhdysvalloissa saada lukea jopa nettikäyttäjien Facebook-viestejä. Myös Britanniassa valvonta on kiristynyt vuosi vuodelta.

Nykyisin saarivaltiossa on jo valtava määrä valvontakameroita, joiden laadu myös paranee vuosi vuodelta. Eilen Daily Mail uutisoi uusista ja entistä tarkemmista kameroista, joiden avulla voidaan lukea jopa kansalaisten tekstiviestejä kännyköiden ruudulta. Tieto otettiin vastaan hämmentyneenä, sillä laitteiden nopean kehityksen uskotaan heikentävän ihmisten yksityisyyttä.

Valvontakameroiden seuraavan sukupolven kerrotaan reagoivan lisäksi koviin ääniin ja jopa haistelevan huumeita automaattisesti. Tuoreimmat tiedot julkistettiin viikonloppuna Uuden-Seelannin Wellingtonissa järjestetyssä turva-alan seminaarissa. Tietojen mukaan jokainen ihminen kuvataan päivän aikana keskimäärin kaksitoista kertaa. Samalla selvisi, että viime vuonna Uudessa-Seelannissa järjestetyissä Rugbyn MM-kisoissa valvomosta käsin oli luettu katsomossa olleiden ihmisten tekstiviestejä.