Poliisi tuomittiin 75 vuodeksi vankilaan – ahdisteli naista aseella uhaten

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla uutisoidaan aika ajoin poliiseihin liittyvistä tapauksista, joissa esimerkiksi pitkän poliisiuran tehneet miehet ovat käyttäneet virkavaltaansa hyväkseen naisten liehittelyssä. Nyt eräs amerikkalainen poliisi on tuomittu 75 vuodeksi vankilaan naisen seksuaalisesta pahoinpitelystä.

Poliisi hyökkäsi taannoin kadulla erään nuoren naisen kimppuun ja pahoinpiteli tätä seksuaalisesti poliisiaseella uhaten. 28-vuotias poliisi oli tapahtuman aikaan vapaalla ja voimakkaassa humalatilassa. Rajun tapauksen oikeudenkäynti oli tunteikas, sillä poliisin naisuhri kertoi muun muuassa yksityiskohtia karmivan hyökkäyksen yksityiskohdista.

– Hän käytti asettaan hyväksi ja tuhosi elämäni, nainen kertoi oikeudenkäynnissä The New York Post -lehden mukaan.

Poliisi on myöntänyt tekonsa. Häntä ei kuitenkaan syytetty raiskauksesta. Poliisi kertoi oikeudessa, ettei hänellä ole minkäänlaista järkevää selitystä tapahtuneelle. Hän kokee syyllisyyttä tapahtuneesta ja kertoi kantavansa sitä harteillaan koko loppuelämänsä. Poliisin asianajajan mukaan tuomio oli shokeeraavan epäsuhtainen, sillä Al-Qaidan terroristitkin saavat huomattavasti lyhyempiä tuomioita.